ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

freesex.cz

Doprava tankového piva

3861x
Komentáře
14.10.2012, 21:51
0
dobre oni
14.10.2012, 18:54
0
tak ty nepasterizovaný piva co maj trvanlivost dva měsíce jim nevěřím
15.10.2012, 21:25
a stáčení v ochranné atmosféře ti nic neříká?
13.10.2012, 22:34
-3
Tak cesko ma opet komunismu zpet at zije
13.10.2012, 22:14
1
LOOOOOOOOL werew0lf, VelkySamojeb, KurtKokain a 3 neregistrovaní honiči právě vaří pivo
13.10.2012, 22:36
a ty si u toho honís kokota co ty slezane
13.10.2012, 22:46
LOOOOOOOL aspoň mě ten kokot stojí ty impotentní hnido
13.10.2012, 22:49
LOOOOOOOOOOL vaříš nějakou sedmičku?
13.10.2012, 22:54
LOOOOOOL nevím, bouchl kotel..ještě že to nedělám doma
13.10.2012, 23:23
LOOOOOOOL,jestli ti to bouchlo,tak to jsi asi vařil už nějakej šnaps ne?
13.10.2012, 23:31
LOOOOOL nevím co to bylo za sračku..dle pavláskova receptu..asi nějaká heliovníková sračka
13.10.2012, 23:43
LOOOOOOOOL,tak to buď rád,pak bys mluvil jak Pavlásek.
13.10.2012, 18:13
0
Keby len na jedno. :-(
13.10.2012, 22:33
no teda samojebe neco tak genálniho vymyslet, jsi opravdu hlavicka
13.10.2012, 17:41
-5
ted je otázkou)) jestli to někdo cte, vorle ty curáku cos to tam azse vysral?
13.10.2012, 18:02
uvař si doma pifo troubo
13.10.2012, 20:40
LOOOOOL voorle na cockóta nesmíš tak dlouhý články..jeho mozeček nevstřebá víc než 5 řádků DDD
13.10.2012, 21:19
coke kdys si lehne do vody i ta voda z kvasi xD
13.10.2012, 21:58
LOOOOOL cockot když si lehne do vody, tak ta přeteče přes okraj kádě, protože nechce sdílet jednu nádobu s takovou špínou ..ten se hodí tak maximálně do gangy, odkud vlastně pochází ten švihlej ind, co si hraje na španěla
13.10.2012, 22:35
no teda samojebe neco tak genálniho vymyslet, jsi opravdu hlavicka
13.10.2012, 22:48
LOOOOOOOL všichni tady nejsou tak tupí jak ty, tak si zvykej nebo odejdi cokino..
13.10.2012, 17:04
2
Víte jak si doma uvařit pifo?? 1. ŠROTOVÁNÍ (Pozn.: Já už kupoval slad našrotovaný z pivovaru): - šrotujeme těsně před použitím sladu - šrotujeme na hrubost krupičky a mouky - šrotujeme v mlýnku na mák nebo na maso - výhodnější je šrotovat slad mokrý ↓ - před šrotováním máčíme minimálně 12 hodin, občas promícháme a doléváme vodu, aby ji bylo dostatek - kontrolujeme rozkousnutím zrna - zbytek vody, která se nevsákne do sladu ponecháme na rmutování... 2. VÝROBA MLADINY: Dávkování sladu: 10° pivo: - 10 kg sladu na 40 litrů vody (do těchto 40l přidáme kapku kys. citrónové, kyselina zrychluje enzymatické proměny při rmutování); tato voda se nazývá vystírací, později budeme ještě potřebovat dalších 20 litrů vody na vyslazování (tu si můžeme předem trochu zahřát)) - 500g ovesných vloček (pro lepší chuť i pěnivost) 12° pivo: - 12 kg sladu na 40 litrů vody (do těchto 40l přidáme kapku kys. citrónové, kyselina zrychluje enzymatické proměny při rmutování); tato voda se nazývá vystírací, později budeme ještě potřebovat dalších 20 litrů vody na vyslazování (tu si můžeme předem trochu zahřát) - 500g ovesných vloček (pro lepší chuť i pěnivost) 3. RMUTOVÁNÍ NA JEDEN RMUT (12° PIVO): - rmutování na jeden rmut trvá asi 3 hodiny Potřebujeme: - hrnec a brutar (tj. asi 80ti litrový kotel, pod který se zatápí dřívím) - naběračku, vařečku - sporák a troubu (je dobré se předem seznámit s pomocí teploměru) - teploměr o rozsahu 0 - 100°C a) - do brutaru napustíme 60 litrů studené vody, kterou zahřejeme na 40°C. 20 litrů oddělíme a dáme zcela stranou (použijeme je až při vystírání), dalších 20 litrů z brutaru přelijeme do hrnce, kde je zahřejeme na 74°C, v brutaru tak zůstane 20 litrů vody - do vody (20 litrů), která zůstala v brutaru a má 40°C vmícháme 12kg suchého šrotovaného sladu a 500g ovesných vloček - na 40°C počkáme 20 minut - ohřátých 20l vody, které jsme zahřáli na 74°C přidáme za stálého míchání do vody se sladem, kterou jsme zahřívali po dobu 20. minut na 40°C - výsledná teplota je 55°C - necháme stát 20minut v brutaru (na 55°C) b) - pak těchto 40 litrů za stálého míchání zahřejeme na 65°C (jeden stupeň = 1 minuta) - pak po dobu 30. minut ponecháme na teplotě max. 70°C a nemícháme! - po této době z vrchu odejmeme 10 litrů čiré tekutiny a dáme ji stranou do hrnce, kde ji necháme zchladnout, maximální teplota po zchladnutí je 35°C - zbytek v brutaru se nazývá rmut, který budeme zahřívat za stálého míchání až do 75°C - až dosáhneme této teploty, tak brutar přikryjeme poklicí a necháme 20 minut stát - teplota rmutu musí být v rozmezí 70 - 75°C c) - po uvedených 20-ti minutách zahříváme, tentokráte rychleji - až k varu. Vaříme 20 minut. - pak necháme vychladnout na 74°C a přidáme 10 litrů odebrané čiré kapaliny → tato kapalina nesmí mít více než 35°C - teplota výsledné sladové směsi má dosáhnout 60 - 65°C, ale ne více! - na této teplotě (60 - 65°C) necháme stát 30 minut d) - pak za stálého míchání zahříváme na odrmutovací teplotu 75°C (1 stupeň = 1 minuta) - pak necháme při teplotě okolo 70°C 30minut stát - po 30. minutách brutar uhasíme a rmut můžeme rovnou při této teplotě scezovat 4. SCEZOVÁNÍ: - pevné částice, které je nutno odstranit se jmenují mláto - rmut má být při scezování horký Potřebujeme: - min. 40. litrovou plastovou nádobu - ¾" kulový ventil - falešně dno provrtané dírkami (3mm) - chléb - jemné sítko na zachycení nerozpustných zbytků (záclona) - dřevěný talířek nebo prkénko a) - otevřenou plastovou nádobu opatříme těsně u dna z boku kulovým ventilem b) - do této n?
13.10.2012, 17:07
e) - do scezovací nádoby přelijeme rmut, který se tam usadí, měl by být usazen rovnoměrně f) - do meziprostoru nám při usazování rmutu vnikne kapalina, kterou vypustíme a zahřejeme spolu s vystírací vodou na 75 - 80°C. Lepší je voda o teplotě 80°C. - vystírací vody je 20litrů (odebrali jsme si ji z brutaru hned na počátku vaření) g) - když se nám husté mláto usadí a v meziprostoru nemáme již žádnou kapalinu položíme na mláto dřevěný talířek na který budeme pomalu lít vyslazovací vodu (talířek je důležitý k tomu abychom usazené mláto nezvířili) h) - otevřeme ventil. Skrz mláto nám bude postupně prostupovat vyslazovací voda, která se dostane skrz chléb a záclonu do meziprostoru z kterého nám bude vytékat již jako sladina i) - v meziprostoru by měla být stále vzduchová mezírka j) - po scezování můžeme použít zbylé mláto např. pro krmení dobytka, do kompostu, atd. Pozn.: celkové množství mladiny má být dvojnásobně větší než množství vyslazovací vody. 5. CHMELOVAR: - je vaření sladiny s chmelem, jehož výsledkem je mladina - dávka chmele se určuje podle chuti a požadované hořkosti - obvykle dáváme 1 -3 gramy chmele na 1 litr sladiny - vaříme 90 minut - 120 minut - chmel je nejlepší přidávat na 3x (po 20-ti minutách): 1. dávka = ¼ celkového množství chmele 2. dávka = ½ celkového množství chmele 3. dávka = ¼ celkového množství chmele (ta se přidává 40 minut před koncem) - vzniklá mladina se pak musí rychle ochladit (spirálou nebo větší nádobou se studenou vodou) na 15 - 18°C (můžeme i na méně - třeba 8°C, což se i doporučuje) přibližně za 45 minut (klesne-li mladina pod 60°C je nutné míchat!) - i při chlazení, kdy je teplota mladiny nad 60°C při je dobré mladinu občas promíchat - po ochlazení necháme usadit 30 minut až 1 hodinu - čirou mladinu opatrně (abychom usazený kal nezvířili) stáhneme hadičkou do kvasné nádoby, která musí být dokonale vydenzifikována - ihned následuje zakvašení mladiny ↓ 6. ZAKVAŠENÍ MLADINY: - na zakvašení 50 litrů mladiny potřebujeme asi 500 ml hustých pivovarských kvasnic, které před zkvašením rozmícháme v ½ litru mladiny a několikrát za sebou z výšky přelijeme z nádoby do nádoby, nejlépe přes čistý cedník (tzv. protahování kvasnic) - po protažení kvasnic vlijeme tuto mladinu s kvasnicemi do kvasné nádoby, které by měla být vysoká v poměru výška:šířce 2:1 - opět několikrát (v kvasné nádobě) z výšky přelijeme, abychom podpořili kvašení - zakvašujeme při teplotě 8°C!!! 7. HLAVNÍ KVAŠENÍ: - toto hlavní kvašení má probíhat při teplotě 7- 10°C až 10 dnů, ale ne více! - ideální doba kvašení: 10° pivo = 6 - 8 dnů 12° pivo = 8 - 10 dnů - kvasící mladina se pokrývá bílou pěnou, která narůstá do výšky, postupně hnědne a ve druhé půli kvašení se opět snižuje - na konci kvašení je mladina piva pokryta tmavě hnědou až černou vrstvičkou (1 - 3 mm vysokou), zvanou deka → tuto vrstvičku je třeba opatrně (!) odebrat (i několikrát) - včasné odebrání deky poznáme pomocí cukroměru (4,8- 5,1 %) - pokud by se nám deka do piva propadla, tak by se zvýšilo riziko zkysnutí piva v průběhu ležení piva, kterému by tak byla přidělena nepříjemná chuť 8. DOKVAŠOVÁNÍ: - po hlavním kvašení nastává dokvašování (tzv. ležení piva) - pivo opatrně stáhneme (bez usazených kvasnic) do PET lahví, do lahví s patentním uzávěrem, do demižónů, či do KEG - sudů Doba ležení by měla být: 10° pivo = 30 dní, 12° pivo = 45 dní a více Podle Voorla:10° pivo = 15 dní, 12° pivo = 20 dní
13.10.2012, 16:45
2
Ostravar da best. Jdu na jedno
13.10.2012, 22:15
LOOOOOOL Ostravar akbar !!
13.10.2012, 15:23
0
sem netušil,že je s tim takový sraní
13.10.2012, 14:48
1
LOOOOOOOOOL Radegast AKBAR !!
13.10.2012, 16:07
Drž pýču.Heineken AKBAR!!!
13.10.2012, 18:57
bernard AKBAR
13.10.2012, 20:47
LOOOOOOL pleško, s tou holandskou sračkou si vytři řiťku, z který ti teče krotitelovo semeno a hubu, z který si před chvílí vytáhl spinalova čuráka
13.10.2012, 14:20
0
FUUJ z tanku je hnus . Sud je sud !!
13.10.2012, 15:20
amatére
13.10.2012, 16:08
Sud je sud,přesně tak franto.
13.10.2012, 16:09
amatéři
13.10.2012, 20:47
vozejk je vozejk
13.10.2012, 22:35
Voorle kamo jseš hovno PIVAŘ !!! SUD je SUD !!!
13.10.2012, 14:11
0
Fuuuuj ceske pivo Lepsi je Moravske pivo treba Cerna Hora xD
13.10.2012, 13:42
0
Pěkný, ale nic novýho. Dneska jdu taky na pivsona, muhehehehe.... :-) Včera jsem byl po práci jen zlehka, asi 9 jsem jich dal, dneska to bude asi náročnější.
13.10.2012, 16:09
ty wochlasto,by mě zajímalo kolik ks musíš vypít abys byl na kašičku??
13.10.2012, 17:11
Tak měl jsem jí, žeo, to je jasný, ale tak 15 jich dám ;-) bez paňáků samozřejmě, jinak 6 velkejch a 6 rumů a jdu do řiti.
13.10.2012, 17:21
To sme na tom stejně
13.10.2012, 20:50
LOOOOOL já dám deset desítek nebo sedum dvanáctek a už mě to leze do palice, po desíti dvanáctkách už ležím pod vozejkem ...ale to bude tím že se mě špatně prokrvují nohy a rychlejc to teče do hlavy :-((
13.10.2012, 23:25
Já si dám 15 a po obědě bežně dvacet..........Birellů a spaní.
13.10.2012, 23:34
LOOOOOOL birell není špatnej, ale bez metylu to není ono..
13.10.2012, 23:44
LOOOOOOOOOOL,birell je dobrej točenej.
13.10.2012, 13:41
0
parádni :-)))
13.10.2012, 13:43
Takys' dostal chuť?
13.10.2012, 16:49
Tak ta je furt :-)))